Gradonačelnik Mišel Jakšić javnosti predstavio novi paket mjera za pomoć obrtnicima i poduzetnicima

Epidemiološka situacija u gradu, županiji i državi, novi paket mjera za pomoć obrtnicima i poduzetnicima, koje će biti predstavljene na idućoj sjednici Gradskog vijeća, bile su teme današnje konferencije za medije održane u prostorima Inkubatora u Kampusu. Gradonačelnik Mišel Jakšić osvrnuo se na početku konferencije na trenutnu situaciju oko epidemije bolesti COVID-19.

Bez obzira što smo već proglasili da smo pobijedili koronu, a sad nam se to vraća u najgorem obliku, i bez obzira što smo svi mi ponekad razočarani s odlukama nacionalnog Stožera civilne zaštite, unatoč svemu tome apelirao bih na sve naše sugrađanke i sugrađane da budemo odgovorni i pazimo na svoje i zdravlje ljudi oko nas“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Iskoristio je pritom da se zahvali  svom medicinskom osoblju, učiteljicama i učiteljima, odgojiteljicama u vrtićima, policiji, vatrogascima, svim djelatnicima u komunalnim službama na svakodnevnom obavljanju posla u ovim teškim trenucima i uvjetima rada.

Na idućoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnicima će biti predstavljene nove korona mjere.

S prvim paketom mjera pomoći krećemo odmah. S aspekta Grada Koprivnice ukidamo porez na potrošnju, a to ide kao sastavni dio proračuna za 2021. godinu, ukidamo komunalnu naknadu za sve za sada zatvorene djelatnosti. Svim zatvorenim djelatnostima zajedno s našim komunalnim sustavom Komunalcom i Koprivničkim vodama ukidamo naplatu odvoza otpada, ukidamo fiksnu cijenu vode, a na našem „placu“ cijenu najma spuštamo za 50 posto dolje za sve one koji danas tamo posluju“, istaknuo je gradonačelnik Mišel Jakšić.

To nije sve što se tiče mjera.

Radi se o prvom paketu mjera. Stalnim praćenjem razvoja epidemiološke situacije bit ćemo spremni i za nove pakete mjera pomoći, ako će to biti potrebno. Naši sugrađani moraju znati da imamo dovoljan financijski kapacitet da zajedno prebrodimo ovu situaciju“, zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Napomenuo je kako Grad Koprivnica prati stupanj zaposlenosti u ovom trenutku. Spremaju se i dodatne mjere za pomoć ljudima koji će možda ostati bez posla, kao i posebne mjere za pomoć OPG-ovima.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, predstavljanju novih paketa mjera prisustvovale su i njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, pročelnici Tomislav Golubić i Dario Jembrek, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec i članica Uprave Koprivničkih voda Sandra Sinjeri. (Grad Koprivnica)

Pratite nas na društvenim mrežama!