Gradonačelnik predstavio primjere dobre prakse iz Križevaca na 12. susretu gradonačelnika i poduzetnika

Gradonačelnik Mario Rajn sudjelovao je na konferenciji „48 sati“ – Susret gradonačelnika i poduzetnika koju već dvanaestu godinu za redom organiziraju Udruga gradova i poslovni tjednik Lider.
Riječ je o najvećem skupu gradonačelnika, poduzetnika i znanstvene zajednice u Hrvatskoj čiji je cilj raspraviti i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora u svrhu poticanja razvoja lokalnih jedinica te predstaviti uspješne primjere i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.
U sklopu konferencije održano je nekoliko panela, pa tako i panel Zelena ekonomija, energetska tranzicija i energetska učinkovitost zajedno na kojem je primjere dobre prakse iz Križevaca putem video linka predstavio gradonačelnik Mario Rajn.
Gradonačelnik je istaknuo kako su Križevci osnovali vlastitu energetsku zadrugu te da su i građani investitori koji su ulagali u fotonaponske elektrane na zgradama kroz projekt Križevački sunčani krovovi.
„Iskustva koja imamo su odlična, a sada Križevčani pokazuju i interes za postavljanje takvih elektrana i na privatnim kućama,“ objasnio je gradonačelnik dodavši kako preporučuje drugim gradovima ovakve projekte jer se pokazalo kako ovakvi projekti imaju odličan multiplikativan utjecaj.
Uz gradonačelnika na panelu su sudjelovali državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Košiša Čičin- Šajn, direktor tvrtke Ires Ekologija Mario Mesarić i ravnatelj REGEA-e i posebni savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu dr.sc. Julije Domac koji je naglasio kako Križevci po svemu navedenom duboko gaze u 21. stoljeće.

Izvor i foto: Lider

Pratite nas na društvenim mrežama!