Istraživanje o rezultatima učenja matematike i prirodoslovlja

Nacionalni rezultati međunarodnog istraživanja trendova u znanju matematike i prirodoslovlja TIMSS 2019 (Trends in International Mathematics and Science Study) bit će danas, 8. prosinca 2020. Svrha je objektivno i standardizirano mjeriti stečena znanja i upoznati odgovorne u obrazovanju s rezultatima učenja matematike i prirodoslovlja.

U skladu sa suvremenim odgojno-obrazovnim metodama ispitivanja, ciklus 2019. godine posvećen je potpunom prelasku na digitalni oblik ispitivanja. U Republici Hrvatskoj istraživanje je provedeno od 18. ožujka do 18. travnja 2019. godine.

Istraživanje se provodi u sklopu Međunarodnog udruženja za vrednovanje obrazovnih postignuća (International Association for the Evaluation of Educational Achievement – IEA), a u Hrvatskoj ga provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te u suradnji s IEA-om. Provodi se u četvrtim i osmim razredima osnovne škole te u četvrtim razredima srednje škole.

Nacionalni rezultati bit će objavljeni u 12 sati, a objavu je moguće pratiti online putem poveznice https://connect.carnet.hr/ncvvo-edukacija/.

Osim toga bit će predstavljeni i međunarodni rezultati istraživanja te održan webinar na temu utjecaja COVID-19 pandemije na ispitivanje znanja. Za praćenje tog dijela programa potrebno se registrirati na putem obrasca za prijavu.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU
Foto: SnappyGoat

Pratite nas na društvenim mrežama!