Iz Hrvatske pošte poručuju: svi paketi biti će isporučeni

Hrvatska pošta – još jedna velika kompanija čija je djelatnost u jednom dijelu trenutno znatno pogođena pandemijom – to je paketna dostava, bilježi visoku brojku od čak 20-ak posto svojih zaposlenika koji se nalaze u samoizolaciji. Navedena činjenica na koju posve razumljivo nije moguće utjecati, pak, negativno se odražava u ovo vrijeme godišnjih ‘pikova’ u paketnom prometu na dnevnoj te mjesečnoj razini – inače karakterističnih za razdoblje predblagdanske potrošnje, te dodatno potaknutih i učinkom od proteklog Black Friday šopinga. Uz promjene na tržištu, primjerice zbog izostanka udjela paketne dostave zračnim putem, novo stanje dovodi po svemu sudeći do najvećih gužvi u paketnom prometu u odnosu na cijeli niz ranijih godina u regiji i šire, pa groznica koja trese tržište ide prema blagdanskom klimaksu kad se pokloni i očekuju.

Ipak, posve razumljivo, broj upita korisnika pa i njihovih prigovora prati količinu prometa koji je u ovom trenutku rekordan, iako prema podacima Hrvatske pošte broj prigovora u odnosu na isporučene količine pošiljki zapravo broje u promilima, prenosi poslovni.hr.

Hrvatska pošta, doznajemo, u mjestima gdje bilježe povećan broj samoizolacija njihovih radnika promptno reagira, pa njihov rajon privremeno pokrivaju kolege iz susjednih dostavnih područja. Kako bi u takvim situacijama dostavili sve pošiljke na vrijeme, ne isključuju ni opciju prekovremenog rada ako se ukaže potreba. Uz rekordne brojke u paketnom segmentu poslovanja, poštari prioritetno isplaćuju i božićnice umirovljenicima. Zadnjih nekoliko godina intenzivno rade, kako navode, na dodatnom poboljšanju i razvijanju korisničkog iskustva, dok za iduću godinu pripremaju nekoliko noviteta među kojima su i prvi paketomati.

Foto: Arhiva RKŽ
Izvor: Poslovni dnevnik

Pratite nas na društvenim mrežama!