Korisnik ste androida? Evo kako anonimno surfati

Sve Android verzije popularnih preglednika imaju privatni način za surfanje koji radi na isti način kao na stolnom računalu, što znači da ne sprema detalje o stranicama koje ste posjetili, stvarima koje ste pretraživali i informacijama koje ste unijeli u formulare, objašnjava Makeuseof.

Kako aktivirati privatni način u pregledniku?

Ako koristite Google Chrome, pritisnite na tri točkice u gornjem desnom kutu ekrana i birajte stavku ‘New incognito tab’. Ako želite izaći iz moda, samo zatvorite karticu.

Ako imate Firefox, pritisnite na tipku s maskom u gornjem desnom kutu aplikacije. Možete birati između privatnih i normalnih kartica pritiskom an numeričku ikonicu na dnu ekrana. Ako želite da aplikacija sve prozore otvara u inkognito modu, pritisnite na meni s tri točkice, birajte Settings > Private browsing i uključiute opciju ‘Open links in a private tab’.

Google Maps

Inkognito mod u Google Maps znači da možete tražiti lokacije bez njihovog pohranjivanja u Google profil. Ovo je jako korisno za planiranje privatnog putovanja zato jer spriječava druge od praćenja vašeg potencijalnog putovanja. Za aktiviranje pritisnite na svoju profilnu fotografiju ili slovo i birajte ‘Turn on Incognito mode’.

YouTube

Ako hoćete gledati videe anonimno ili zaustaviti YouTube od predlaganja sadržaja koji bi vam se mogao svidjeti, Inkognito mod za YouTube na Androidu mogao bi vam biti prilično koristan. Značajku možete aktivirati pritiskom na profilnu sliku ili inicijale i biranjem opcije ‘Turn on Incognito’. Inkognito mod na YouTubeu deaktivirat će se ako ne radite ništa 90 minuta (dobit ćete upozorenje). Ako ga želite deaktivirati ručno, samo kliknite na profilnu sliku.

Tipkajte anonimno na vašoj Google tipkovnici

Android pamti riječi koje pišete i automatskim ispravljanjem nastoji ubrzati vaše dopisivanje. Ponekad, doduše, ne želite da uređaj pamti termine, što se može postići ulaskom u postavke aplikacija.

SwiftKey

Microsoftov SwiftKey za Android ima izvrsni Inkognito mod koji seže u sve aplikacije za dopisivanje na vašem uređaju. Akticvirate ga tako da počnete pisati i onda pritisnete na polje s tekstom. Birajte tri točkice na desnoj strani okvira s alatom i birajte inkognito mod. Tipkovnica će promijeniti boju i ništa što pišete neće se pohraniti za buduće korištenje. – Prenosi tportal.

Foto: Pikist

Pratite nas na društvenim mrežama!