Lista filmova bez kojih je nemoguće zamisliti Božić

Okićen dom pun topline i radosti idealan je ambijent za uživanje u božićnim filmovima. Tijekom godina nastao je velik broj klasičnih božićnih filmova, ali nisu svi postali hitovi. Ipak, svako malo dođe i film koji se univerzalno doživljava kao trenutni hit.

Međutim, ljubav koju publika gaji prema filmu također je obično vrlo jasna. Mnogi od ovih filmova i dalje se gledaju svake godine i možda su čak postali dio svečane tradicije, unatoč činjenici da su neki od njih zapravo sasvim novi.

Kako preživjeti Božić
Surviving Christmas Mikea Mitchella je jedan od filmova koji su postali neizostavni dio televizijskog repertoara u vrijeme božićnih blagdana. U središtu je ove romantične božićne komedije Drew Latham čiji lik utjelovljuje Ben Affleck. Nakon što se u vrijeme Božića nađe potpuno sam, Drew se odluči vratiti domu u kojem je odrastao te zamoli obitelj koja ondje živi da s njima provede božićne praznike za što im ponudi novac. Premda radnja djeluje bizarno, ova se priča vrlo brzo pretvori u humorističan i dopadljiv splet okolnosti u koji se uskoro umiješa i ljubav pretvarajući ga u idilično obiteljsko ozračje.

Klaus
Klaus je pozitivno šokirao svijet kada je osvojio Oscara za najbolju animiranu ulogu. Potvrđeno je ono što su mnogi ljudi već znali – trenutno je hit, iako je istovremeno jedan od najcjenjenijih filmova dostupnih na Netflixu.

Sam u kući
Više od dva desetljeća i „Sam u kući“ i dalje širom svijeta nezaobilazno je božićno štivo svake godine. Nemoguće je zamisliti kućni božićni duh bez malog plavokosog vragolana. Čak i potaknuvši brojne nastavke, uspjeh originalnog filma svodio se na genijalnu komediju koji još uvijek zabavlja apsolutno sve. Ova vizualna gozba gegova jezik je koji svi mogu razumjeti i još uvijek je beskrajno smiješan.

Četiri božića
Pomalo usiljena romantična komedija koja donosi odličnu glumačku postavu – Vince Vaughn, Reese Witherspoon, Robert Duvall, Sissy Spacek, Jon Voight i Jon Favreau – u pomalo neobičnom okruženju. U redu, Božić dolazi, nevjenčan par pokušava posjetiti sve svoje razvedene roditelje, snijega baš i nema na tone, ali ima par zaista smiješnih situacija u kojima se moramo zapitati: „Kako su neki od glumaca pristali na ovaj film?“. Nije na odmet, i sasvim prihvatljiv za početak prosinca i filmskog blagdanskog maratona.

Kako je Grinch ukrao Božić
Grinch je oduvijek bio klasičan blagdanski lik zahvaljujući djelu dr. Seussa. Preuzeti lik Jima Carreyja privukao je pažnju publike koja je gledala film i rođen je kinematografski hit. Možda zato što će ovo uvijek biti prepoznato kao jedna od najboljih adaptacija djela dr. Seussa, ili je to možda zbog karizmatičnih izvedbi, ali od scenografije i kostimografije do nečuvenih trenutaka, sve u vezi s ovim djelima.

Pratite nas na društvenim mrežama!