Može li Kešer postati župan?

Prenosimo priopćenje PREDSJEDNIŠTVA I ŽUPANIJSKOG ODBORA SDP-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE, iz kojeg je vidljivo da je Mladen Kešer dobio podršku Županijskog odbora SDP-a u kandidaturi za župana.

“Predsjedništvo i Županijski odbor SDP-a Koprivničko-križevačke županije održali su jučer svoju 11. Sjednicu na kojoj su usvojili izvješća o radu i financijskom poslovanju stranke,  te plan rada i financijski plan za 2021 godinu. Jedna od najvažnijih točaka bila je donošenje Odluke o kandidatu za župana Koprivničko-križevačke županije na predstojećim lokalnim izborima u svibnju 2021. godine, a sve točke su usvojene jednoglasno.

Nakon analize dosadašnjeg rada stranke na županijskoj, gradskoj i općinskoj razini gdje je SDP postigao izborne pobjede i veliku  prednost nad drugim strankama i kandidatima na nivou županije što uključuje: izbore za EU parlment,  izbore za Predsjednika Republike (I i II izborni  krug) te izbore za Hrvatski parlament. Članovi Županijskog odbora SDP-a KKŽ vjeruju da ćemo dobiti povjerenje i podršku birača na lokalnim izborima u svibnju 2021. godine i potvrditi činjenicu da je SDP u Koprivničko-križevačkoj županiji progresivna i najbolje organizirana stranka sa jasnim programom, ciljevima i vizijama razvoja općina, gradova i županije.

Županijski odbor SDP-a KKŽ  donio je Odluku o kandidaturi Mladena Kešera za župana Koprivničko-križevačke županije koji je rekao:

Pred nama je put novog dijaloga i bitke za modernu, ponosnu i otvorenu županiju, a pri tome i za Hrvatsku,  ali:

– ne toliku otvorenu da bi obrazovali djecu za druge države u kojima će stvarati dodane vrijednosti,

– ne toliku otvorenu da bi naši radnici bili najamna radna snaga drugim bogatim državama,

– ne toliku otvorenu da bi naši poljoprivrednici bili sakupljači otpadnih strojeva s kojim ne mogu biti konkurentni na tržištu rada,

– ne toliku otvorenu da bi hrvatski državljani plačali kamate bankama za građane drugih zemlja,

– te ne toliko otvorenu županiju koja će postati hrvatsko smetlište.

Pred nama je vrijeme u kojem moramo pogled usmjeriti u budućnost, a povijest prepustiti povjesničarima.

Pred nama  je  vrijeme  u kojem  moramo preuzeti  odgovornost  za  Koprivničko-križevačku županiju, jer  političari koji je trenutno vode su se u najmanju ruku umorili, više nemaju snage i novih vizija kako bi našoj županiji donijeli napredak. Nažalost, oni koji vode našu županiju rješavaju problem osobne egzistencije, a to postaje opterećenje za naše građane.

Stoga najavljujem budnu i progresivnu političku 2021. godinu, punu aktivnosti u kojoj će SDP dati jasna  rješenja za nacionalne i lokalne politike, godinu u kojoj će SDP predstaviti svoje kandidate za  gradonačelnike, načelnike i župane, godinu u kojoj ćete imati priliku donijeti odluku o promjenama.

SDP vjeruje u ispravnost odluka koje glasači donose u našim gradovima i općinama, stoga i vjerujemo da ćemo dobiti priliku upravljati s Koprivničko-križevačkom Županijom kako bi konačno građani imali društvenu i gospodarsku korist od svoje županije”.

Županijski odbor SDP-a Koprivničko-Križevačke županije

Pratite nas na društvenim mrežama!