Neslužbene informacije- Hrvatska od utorka ponovno ograničava kretanje građana te se u uporabu vraćaju propusnice

Hrvatska od utorka ponovno ograničava kretanje građana te se u uporabu vraćaju propusnice slične onima koje su postojale tijekom prvog vala epidemije koronavirusa, neslužbeno doznaje Jutarnji list

Odluka o zabrani kretanja, ovaj put između županija, već je pripremljena, a Stožer civilne zaštite RH trebao bi je objaviti na konferenciji za medije u petak, objavio je Jutarnji list. Trebala bi biti na snazi od 22. prosinca do 8. siječnja, a temeljem nje bilo bi zabranjeno kretanje iz županije u županiju dok bi se mjesto prebivališta moglo napuštati pod uvjetom da osoba ostane unutar granica svoje županije.

Cilj ove mjere je smanjiti veća okupljanja tijekom božićnih i novogodišnjih praznika. Premijer Andrej Plenković u tom je smislu govorio na konferenciji za medije u srijedu, kada je rekao da je izvjesna zabrana kretanja kako bi se spriječilo širenje virusa. Također je, na početku sjednice Vlade u četvrtak, apelirao na građane da odgode sva druženja te da okupljanja tijekom praznika svedu na minimum.

Izvor: tportal.hr

Foto: tzg-sisak.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!