Obavijest o prikupljanju humanitarne pomoći za područje Sisačko-moslavačke županije

U organizaciji županijskog Društva Crvenog križa i u suradnji s gradskim društvima Crvenog križa Koprivnice, Križevaca i Đurđevca te općinskim društvima Crvenog križa, organizirana je akcija prikupljanja humanitarne pomoći za građane Sisačko-moslavačke županije pogođene potresom.  Mole se svi sugrađani koji žele pomoći da humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično dostave u prostorije najbližeg društva Crvenog križa.

Humanitarna pomoć i donacije u Đurđevcu se  prikupljaju u skladištu Gradskog društva Crvenog križa u zgradi iza Doma zdravlja u srijedu, 30. prosinca u vremenu od 9 do 17 sati i četvrtak, 31. prosinca u vremenu od 9 do 13 sati. U Križevcima pomoć se prikuplja u prostoru hangara na lokaciji bivše vojarne  na adresi Ulica Franje Tuđmana 20 od 07 do 20 sati, a što se tiče prikupljanja pomoći u Koprivnici,  Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica će naknadno objaviti točnu lokaciju i vrijeme na kojem će biti moguće dostaviti potrepštine za pomoć ugroženim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije.

Prikupljanje pomoći koja će se  u koordinaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko križevačke županije upućivati na nastradala područja, organizirano je i u općinama na području županije  gdje pomoć prikupljaju općinska društva Crvenog križa u suradnji s općinskim Stožerima civilne zaštite.

Pravne osobe za donacije se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: donacije@hck.hr,a što se tiče novčanih donacija Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele pomoći na taj način da uplate izvrše isključivo na službeni račun :

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Ovim putem zahvaljujemo svim sugrađanima koji su pomogli na bilo koji način ili su iskazali želju za odlaskom u potresom pogođeno područje te ih molimo da se suzdrže samoinicijativnih odlazaka kako bi se izbjegli potencijalni sigurnosni problemi te zbog lakše organizacije i kordinacije rada žurnih službi koje su na terenu.

Također molimo sve sugrađane zainteresirane za pružanje pomoći, bilo da se radi o smještaju ljudi ili fizičke pomoći, da se jave u Županijski centar 112 Koprivnica na broj 112 radiprikupljanja i objedinjavanje podataka.

Još jednom apeliramo na sve stanovnike da se unatoč suspenziji sustava e-propusnica suzdrže od nepotrebnih migracija te da i dalje uz odgovorno ponašanje poštuju sve epidemiološke mjere i upute kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. 

Izvor fotografije: Podravka d.d.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Pratite nas na društvenim mrežama!