Odobrili mu propusnicu za misu u Zagrebu, a neki ne mogu dobiti propusnice za odlazak na posao

“Bojim se otići u crkvu u Oroslavju ili Stubičkim jer će biti vjerojatno gužve, a ova crkva je zaista velika, te bi tamo istinski mogao naći svoj duhovni i božićni mir”.

Upravo je to zahtjev za propusnicom koja je sinoć odobrena u pet minuta nezavisnom vijećniku iz Oroslavja Viktoru Šimuniću. Propusnica je bez problema odobrena za dolazak iz Krapinsko-zagorske županije u Zagreb na misu u crkvu Sveta Mati Slobode. I to iako danima slušamo Ravnateljstvo civilne zaštite strogo kontrolira razloge izdavanja, njihov ravnatelj Damir Trut je poručivao da ni roditelji ne mogu otići po djecu, a ljudi koji imaju stare roditelje moraju dokazivati da se moraju brinuti o njima.

Šimunić nam kaže da ga je na traženje propusnice za ovu svrhu ponukala nemoć susjede koja već tri dana ne zna hoće li joj sin moći doći. I njen sin(podaci poznati redakciji) nam je poslao cijelu kronologiju u kojoj već dva dana pokušava ishoditi propusnicu za brigu o majci. Kako piše u liječničkoj dokumentaciji koju nam je poslao, gospođa ima 92 godine, teško je pokretna i ovisna je o tuđoj skrbi. On je sin jedinac i jedina osoba koja se skrbi o njoj.

Izvor: 24sata.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!