Održana 22. sjednica Općine Kalnik

Danas je elektronskim putem održana dvadeset druga sjednica Općinskog vijeća Općine Kalnik. Sjednica je održana elektronskim putem zbog nemogućnosti provođenja mjera koje su potrebne za održavanje sjednice u živo , a sve u svrhu suzbijanja epidemije korona virusa. Na sjednici je bilo prisutno 6 od 11 članova, a među onima koji nisu opravdali svoj izostanak bili su članovi oporbe.

Na dnevnom redu bilo je trinaest točaka plus aktualna pitanja i prijedlozi.

Načelnik općine Kalnik Mladen Kešer u svom je izlaganju po točkama izdvojio kod točke pet koja se tiče predškolskog odgoja i obrazovanja kako je Općina Kalnik izdvojila za djecu iz susjednih općina koja pohađaju vrtić na Kalniku 126 tisuća kuna, a njegova želja je da djeca  nakon kalničkog vrtića nastave svoje obrazovanje u osnovnoj školi Kalnik, umjesto škola iz svojih općina.

Što se tiče sporta na području općine Kalnik, Kešer je rekao da je NK Kalnik kupio zemljište za nogometno igralište  na Kamenici i odobrena je projektna dokumentacija za sportsko igralište s umjetnom travom, te je predan zahtjev za građevinsku dozvolu koja bi ovih dana trebala biti i odobrena,a za sve daljnje aktivnosti za izgradnju se čekaju natječaji.

Sve točke dnevnog reda su jednoglasno usvojene.

vb/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!