Održana završna konferencija projekta „Pruži ruku potrebitima“

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci 15.12.2020. godne održalo je završnu konferenciju projekta „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“ pod nazivom „Pruži ruku potrebitima“.

Konferencija je održana online putem platforme ZOOM, a na konferenciji su predstavljene aktivnosti, ciljevi i rezultati projekta.
Ravnateljica GDCK Križevci Đurđica Trbus koja je bila i voditeljica projekta ukratko je predstavila sam projekt te istaknula prednosti koje je njegova provedba donjela lokalnoj zajednici, a posebno se zahvalila i Gradu Križevcima koji su kao partner na projektu pružali iznimnu podršku provedbi aktivnosti. Ravnateljica se osvrnula i na veliku ulogu i „lavovski posao“ koji su žene zaposlene na projektu odradile u vrijeme lockdowna kao posljedice novonastale situacije sa koronavirusom. Ravnateljica je zahvalila partnerima, ali i svim ostalim suradnicima na izvrsnoj suradnji tokom dvije godine trajanja projekta. Također je istaknula da je GDCK Križevci apliciralo na poziv ZAŽELI – faza II čiji se rezultati očekuju do kraja godine.
Na konferenciji je sudjelovala i Marina Igrić koja je na projektu obavljala poslove projektnog asistenta te je istaknula kako je među krajnjim korisnicima veliki interes za daljnje sudjelovanje u projektnim aktivnostima na što upućuje i podatak da je njihov broj tijekom trajanja projekta sa planiranih 132 konstantno rastao i dosegao broj od 255 korisnika.
Na konferenciji je također sudjelovala i Dora Vrhovec Golub, voditeljica projekata u GDCK Križevci koja je po projektu bila zadužena za postupke nabave koje su se provodile pa je tako istaknula da su provedene dvije velike nabave: nabava kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za krajnje korisnike te nabava programa obrazovanja i osposobljavanja za ciljanu skupinu projekta. Kućanske potrepštine zaposlene žene koristle su za čišćenje u domovima krajnjih korisnika dok su osnovne higijenske potrepštine bile namijenjene osobnoj higijeni krajnjih korisnika. Zaposlene žene kroz sudjelovanje u projektu prošle su i osposobljavanje za gerontodomaćice, a koje je provodilo Pučko otvoreno učilište Križevci. Po završetku osposobljavanja zaposlene žene dobile su uvjerenja o osposobljavanju kako bi bile konkurentne na tržištu rada i po završetku projekta.
Konferenciji se pridružio i gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn uz čestitke na uspješno provedenom projektu i pohvale na račun provoditelja projekta koji je tokom dvije godine koordinirao timom od 39 zaposlenih osoba, ali i zadovoljavao potrebe 255 krajnjih korisnika.
Gradsko društvo Crvenog križa Križevci još jednom zahvaljuje partnerima i suradnicima na projektu i poziva na suradnju i u narednom periodu, a sve na dobrobit građana u lokalnoj zajednici.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!