Oprez na cestama! Očekuje nas nadzor pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća. U cilju izbjegavanja stradavanja osoba u prometnim nesrećama koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola, svim vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima već da koriste institut „dogovornog vozača“ odnosno da koriste mogućnosti javnog prijevoza ili taxi-službe.

Vozače molimo da poštuju ograničenja brzine kretanja i da svoju vožnju prilagode osobinama i stanju kolnika (zavoj, uzbrdica, nizbrdica, nadvožnjak, mokar kolnik). Također, apeliramo i na pješake da budu označeni reflektirajućom materijom ili izvorom svjetlosti kako bi bili što uočljiviji, da se kreću nogostupima i pješačko-biciklističkim stazama, a ukoliko ih nema da se kreću lijevom stranom ceste kako bi na vrijeme uočili motorno vozilo i po potrebi se maknuli s kolnika.

Bicikliste upozoravamo na obavezno korištenje pješačko-biciklističkih staza, na obavezno korištenje svjetala i reflektirajuće biciklističke odjeće odnosno prsluka ili druge reflektirajuće materije noću.

Policijski službenici će od četvrtka, 31. prosinca 2020. godine do ponedjeljka, 4. siječnja 2021. godine vršiti pojačani nadzor prometa u cilju osiguranja maksimalne sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Posebna pozornost posvetiti će se nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, poštivanja prednosti prolaska, upravljanju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, uključujući i prijevoz djece u vozilima, nadzoru pravilnog korištenja mobitela, nadzoru pješaka i vozača bicikala, nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja i mladih vozača.

Pratite nas na društvenim mrežama!