Otvara se Kuća hrvatske hrane CROTASTE

Cilj ove platforme je osigurati našim malim i srednjim proizvođačima, s područja cijele Hrvatske, mjesto za promociju i prodaju proizvoda

U petak 18. prosinca 2020. godine s početkom u 10h, u centru Zagreba (Cesarčeva 5, u neposrednoj blizini Kuće Europe), otvara se Kuća hrvatske hrane CROTASTE.

Promotivno-prodajni centar CROTASTE otvorit će, u svojstvu izaslanice premijera Andreja Plenkovića, ujedno i čelnica našeg resornog ministarstva, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a na otvorenju će s obratiti i ministar Mario Banožić te kao domaćini: doc.dr.sc Krunoslav Dugalić, ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH), Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije i direktor Agroklastera Zdenko Podolar.

Svoju podršku projektu nazočnošću pružit će i Mladen Jakopović, direktor Hrvatske poljoprivredne komore (HPK), Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) za poljoprivredu i turizam, izaslanik ministrice Nataše Tramišak, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac, kao i pomoćnica ministrice turizma i sporta Snježana Brzica.

Naime, programskom suradnjom Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i Agro-klastera d.o.o., uz potporu i stratešku usmjerenost Ministarstva poljoprivrede i Vukovarsko-srijemske županije na poticanje domaće proizvodnje, pokreće se platforma za promociju i plasman hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Cilj ove platforme je osigurati našim malim i srednjim proizvođačima, s područja cijele Hrvatske, mjesto za promociju i prodaju proizvoda u samom centru grada Zagreba kako bi im pružili podršku koja im je prijeko potrebna, posebno u ovim teškim vremenima.

Kuća hrvatske hrane CROTASTE nudit će široku paletu domaćih proizvoda, a prednost pri plasmanu imaju proizvodi s oznakama europske kvalitete. Na policama će se naći brojni hrvatski proizvodi, od nezaobilaznog slavonskog kulena, dalmatinskog i istarskog pršuta, GMO free jaja, šparoga, vina koje se posluživalo pri krunidbi engleske kraljice i mnogih drugih visokokvalitetnih, hrvatskih proizvoda, od maslinovog ulja do paškog sira, arancina i ribe iz Jadrana, koje će stanovnici glavnog grada moći kupiti za svakodnevnu potrošnju, ali i turisti kao vrijedan suvenir iz Lijepe naše.

Foto: arktimes.com

Pratite nas na društvenim mrežama!