Ove godine Advent u Križevcima proći će bez kuhanog vina, kobasica i fritula

Zbog epidemiološke situacije te novih mjera donesenih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Advent u Križevcima neće se održati u uobičajenom obliku uz organizirana prigodna događanja te miris kuhanog vina i božićnih delicija, no božićnog duha neće nedostajati!

Strossmayerov trg, kao i ostatak grada, bit će ukrašen božićnim dekoracijama, s radom će sukladno epidemiološkim mjerama, ukoliko bude moguće, već od petka započeti klizalište te će se predstaviti i upute za klizanje. U petak poslijepodne upalit će se božićna rasvjeta, bez prigodnog programa kakav je bio uobičajen prethodnih godina.

Sukladno Odlukama neće se otvoriti ugostiteljske kućice niti će se održavati božićni sajmovi. Pozivamo sve građane na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera tijekom blagdanskog razdoblja koje nam slijedi. Želimo vam da blagdane provedete zdravi i sretni u toplini doma uz najuži obiteljski krug, a Strossmayerov i Nemčićev trg spremno će dočekati sve koji se žele prošetati i uživati u božićnim dekoracijama.

Izvor: Advent u Križevcima

Foto: Arhiva RKŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!