Početak cijepljenja u Europi predviđen je za 27. prosinca

Cijepljenje protiv koronavirusa diljem Europe početi će 27., 28. i 29. prosinca.
Kako doznajemo, čanice Europske unije planiraju početi cijepiti svoje stanovništvo odmah 27. prosinca. Potvrdila je to i predsjednica Europske komisije, Ursula von der Leyen koja je na svojem Twitter profilu podijelila ovu informaciju ge dodala kako Europa brine za svoje građane.

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako se Hrvatska sa zadovoljstvom pridružuje ovoj inicijativi te kako se Vlada veseli jer će s ostalim članicama EU moći započeti s cijepljenjem protiv koronavirusa u Hrvatskoj i prije Nove godine.

Europska agencija za lijekove (EMA), europski regulator koji se bavi odobrenjima novih lijekova i koji odlučuje o odobrenju cjepiva protiv koronavirusa unutar EU, potvrdila je prekjučer kako će se sastati 21. prosinca na izvanrednom sastanku vezanom za odobrenje cjepiva protiv COVID-a 19.

Ako na tom sastanku odobre cjepivo, na potezu će biti Europska komisija, na čelu s Ursulom von der Leyen, koja će tada donijeti odluku o tome da se krene s isporukom cjepiva za zemlje Europske unije.

Izvor: telegram.hr

Foto: politico.eu

Pratite nas na društvenim mrežama!