Problemi s propusnicama. Građani bijesni: "Telefon za informacije nije radio ujutro, a linije su sad zatrpane"

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na današnjoj pressici Stožera izjavio je kako je već ujutro predano čak 10.848 zahtjeva za propusnice.
Do 10:15 zaprimljeno je preko tisuću poziva, te 5600 mailova, a Božinović je istaknuo kako su neki zahtjevi već riješeni, a neki i odbijeni.

Također, broj na koji bi se trebale dobiti informacije o propusnicama 0800 80 90, tijekom jutra nije bio u funkciji.

Isto tako, čitatelji nam javljaju kako ne mogu dobiti županijske stožere zbog očigledne gužve.

“Prvo sam zvala broj za informacije o propusnicama koji nije radio, pa sam zatim zvala kontakt za moj kvart. I dalje pokušavam dobiti neku informaciju. Užas”, rekla nam je jedna čitateljica.

“S obzirom da nisam mogla dobiti informaciju putem telefona, odlučio sam poslati mail“, rekao nam je čitatelj.

“Poslali smo sve podatke kako bismo dobili propusnicu da možemo ići na posao, no propusnica nam je odbijena. Nakon hrpe poziva, javila se službenica koja je kada sam joj ispričala da mi nije odobrena propusnica, a da ne mogu raditi od kuće, kazala da zatvorim trgovinu i idem na godišnji, ne mogu vjerovati što nam rade”- ispričala nam je jedna slušateljica.

Podsjećamo, Odluka o zabrani kretanja među županijama na snagu stupa 23. prosinca i trajat će do 8. siječnja iduće godine, a čini se kako će i ovoga puta potražnja za propusnicama biti velika.

Pratite nas na društvenim mrežama!