Pronađen je Joza, bik koji je pobjegao na ulazu u klaonicu. Čeka ga lijepi život na farmi, kod udomitelja

Bik Joza, koji je 24. studenog pobjegao pri izlasku iz kamiona u tvornici za proizvodnju i preradu mesa Mesoprerada, pronađen je i uhvaćen nakon dvotjedne potrage.

Ekipa iz Mesoprerade locirala je Jozu 8. prosinca. Uhvatili su ga prijepodne na šumovitom rubnom dijelu Slatine, stoji u priopćenju tvornice.

Na čelu ekipe bio je zaposlenik Mesoprerade Gordon Turk, a potrazi se pridružila i policija, Grad Slatina, lovac Matteo Gonza, uzgajivač jelena i divljači Darko Zovko te Lovačka udruga Jelen iz Nove Bukovice.

Iz Mesoprerade kažu da je bik umoran od lutanja, ali neozlijeđen. “Odmah je smješten na obližnju farmu u Lasićima, gdje je zbrinut i gdje mu je pružena sva potrebna njega, dok se ne odabere trajni udomitelj koji će se onda pobrinuti da bik živi dugo i sretno”, stoji u priopćenju.

“S obzirom da je u ovih nekoliko dana broj zainteresiranih dosta narastao, trebamo svakako odabrati optimalnog udomitelja te smjestiti Jozu negdje gdje će mu biti lijepo, ali i gdje će ga zainteresirani lokalci moći posjetiti”, kažu iz Mesoprerade.

Oglasio se i predsjednik Uprave Mesoprerade, Slavko Mađarić. “Najbitnije je da je naš bik Joza dobro, da nitko nije ozlijeđen pri njegovom lutanju, i da je ova potraga rezultirala sretnim krajem. Cilj nam je osigurati da Joza dobije najljepše mjesto za provesti bezbrižan ostatak svog života, za što se svakako sam izborio”.

Mađarić se u ime tvrtke i zahvalio svima koji su sudjelovali u potrazi te svima koji su se ponudili da udome Jozu. Vjeruje da će bika slatinski kraj još dugo pamtiti.

Izvor i foto: telegram.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!