Skijaška utrka Snow Queen Trophy u Zagrebu bez gledatelja

U skladu s trenutnim mjerama protiv COVID-a u Hrvatskoj, utrka na Sljemenu održat će se 3. i 6. siječnja bez gledatelja i gostiju, a prema pravilima FIS-a za ovu sezonu neće biti javnog izvlačenja startnih brojeva koji su se tradicionalno održavali u Glavni zagrebački trg.

Ovo će biti prvi put da će se utrka održati bez publike, a u nastojanju da se ograniči kontakt između natjecatelja, uvedeni su dodatni zaštitni mehanizmi s timovima koji razdvajaju “balone”, medijima i organizacijskim timovima bez međusobnog miješanja balona.

Svi sudionici moraju izraditi negativni test za COVID-19 ne stariji od 72 sata i svakodnevno pratiti svoje zdravlje u svojim FIS COVID-19 putovnicama.

Svi natjecatelji i njihove ekipe koji dođu u Zagreb prethodno će biti testirani i smješteni u The Westin Zagreb koji će biti zatvoren za ostale posjetitelje. Hotelsko osoblje također će biti testirano, dok će novinari biti smješteni u drugom hotelu.

Ovo je 15. izdanje ženske slalomske utrke s pobjednicom koja je proglašena Snježnom kraljicom. Utrka slaloma za žene na rasporedu je u nedjelju, 3. siječnja 2021. godine, a prva vožnja započinje u 12.30 sati, a druga vožnja započinje u 16 sati.

12. muški slalom na Sljemenu započet će u srijedu 6. siječnja u 12.15 sati, a druga vožnja započet će u 15.30 sati.

croatiaweek.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!