Štimac: Od kolovoza pa do sada nije zabilježeno neko značajno kršenje mjera

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke javnosti se obratio načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac koji je istaknuo kako se po završetku kolovoza započelo s ponovnim nadzorom građana koji imaju mjeru samoizolacije i mjeru liječenja u kući:

Od tada do danas smo obavili oko četiri tisuće takvih nadzora i nismo zabilježili značajnih kršenja mjera. Osim građana, nadziremo i ugostiteljske objekte, a samo noćas smo ih obišli 36 te također nismo zabilježili kršenja mjera. Ipak, moram spomenuti nedavni slučaj kršenja mjere radnog vremena u ugostiteljskom objektu na području županije, a tom smo prilikom u objektu zatekli i osobu pozitivnu na koronavirus kojoj slijedi kaznena prijava. Što se tiče stanja u Policijskoj upravi, imamo i pozitivnih osoba i osoba u samoizolaciji, no taj broj ne utječe na redovito obavljanje našeg posla.“

Načelnik Štimac za kraj je napomenuo kako se očekuju izmjene i dopune Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojim će biti propisane kazne za one koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera.

Služba ureda župana

Pratite nas na društvenim mrežama!