Svjetski uspjeh hrvatskog brenda, trojice prijatelja iz Osijeka

Iako će mnogi godinu koja je na izmaku sagledati u negativnom kontekstu, 2020. se može promatrati i s drugačijeg stajališta, onog u kojem smo se na neki način vratili izvornim vrijednostima i shvatili važnost nematerijalnih stvari.

Barem tako vjeruju Igor Mlinarević, Jurica Barać i Andrej Mlinarević, trojica prijatelja iz Osijeka, strastveni zaljubljenici u planine i hiking, koji su u srijedu službeno predstavili Highlander program za 2021. godinu ispred egipatskih piramida u Gizi, nedaleko od Kaira.

Organizatori ovog planinarskog događaja osmislili su Highlander planinarsku priču, koja polako osvaja cijeli svijet i postaje globalni fenomen. Kako kažu, razlog odabira upravo Egipta kao lokacije predstavljanja programa za 2021. leži u činjenici kako su upravo egipatski beduini, nomadski narod, bili jedni od prvih hikera na svijetu. Jedan od najvažnijih ciljeva ovog događaja je promocija aktivnog i zdravog načina života kroz planinarenje, kao i očuvanje i briga za prirodu promovirajući tzv. Leave No Trace filozofiju, a želja im je da u budućnost Highlander događaj zasluži status “100% Green Eventa”.

Raste interes
U Hrvatskoj se Highlander održava na Velebitu , a 2020. održan je četvrti put. Bilježe i kontinuirani rast sudionika, tako ih je 2017. godine bilo 60, a ove godine 330. Pored toga, Highlander ima svoje inačice u zemljama kao što su Srbija (Stara Planina), Bosna i Hercegovina (Blidinje), Crna Gora (Durmitor), Austrija (Murau) i Grčka (Olimp), a na press konferenciji održanoj u Egiptu najavljene nove države koje će se pridružiti popisu; Maroko (Toubkal), Portugal (Melgaço), Sjeverna Makedonija (Ohrid), Španjolska (Duero-Douro), Saudijska Arabija (Abha), Ujedinjeni Arapski Emirati (Ras Al Khaimah), Slovenija (Julianske Alpe), Rusija (Kavkaz) i već spomenuti Egipat (Qusoor El Arab).

Foto i izvor: Poslovni dnevnik

Pratite nas na društvenim mrežama!