U našoj županiji otkriveno šest ilegalnih domova za starije!

Kako javlja HRT na području Koprivničko-križevačke županije otkriveno je šest domova za starije osobe koji su radili bez dozvola. Nelegalni domovi pronađeni su zahvaljujući pojačanom nadzoru zbog epidemije koronavirusa, i smjesta im je zabranjen daljnji rad.

O otkriću je izvijestio načelnik Stožera CZ Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić. “Prijavili smo te ustanove ministarstvu rada i socijalne politike, oni su poslali inspekciju, utvrđeno je još šest domova u našoj županiji koji nemaju uvjete, nemaju adekvatne dozvole. Njima je izrečena zabrana rada i dalje je to u nadležnosti ministarstva i Centara za socijalnu skrb”, kazao je.

Oštrije kontrole počele su nakon što je prije dva mjeseca otkriven ilegalni dom za starije u Legradu, koji je pronađen zbog toga što se među korisnicima pojavio Covid. Za postojanje tog doma znali su svi, ali kako je objasnio načelnik općine Legrad Ivan Sabolić, nitko nije bio upoznat s tim da je vlasniku dozvola za rad ukinuta 2015. godine.

Koprivničko-križevačka županija danas je imala velik broj novozaraženih, 154. U koprivničkoj bolnici umrle su tri osobe. Posebno su ugroženi štićenici domova za starije – ovaj tjedan zaraza je otkrivena u tri doma na području županije, pa trenutno je na području KKŽ ima 150 zaraženih korisnika domova. /telegram.hr/

Pratite nas na društvenim mrežama!