Uspješna godina za KUD "Prigorje"

Polako se približava kraj ove, po mnogo čemu, posebne godine. Za nas, kao KUD je bila jako uspješna. Sudjelovali smo na smotrama izvornih folklornih skupina i malih vokalnih sastava s muškim i ženskim predstavnicima. Na svim smotrama dobili smo izvrsne kritike i plasirali smo se na
državne smotre!
Kao kruna ove godine stiglo je jedno posebno priznanje. Ponovno se je nošnja Križevačkoga prigorja iznimno uspješno prezentirala na reviji Obnavljamo baštinu u organizaciji Posudionice i radionice narodnih nošnji iz Zagreba. Osvojili smo treće mjesto u kategoriji novoizrađenih hrvatskih
narodnih nošnji. Prezentirali smo svetečnju zimsku nošnju iz Glogovnice. Nošnju su same izradile članice i članovi KUD-a. Neopisivo smo ponosni na ovu nagradu i priznanje da radimo dobro, kvalitetno i kontinuirano.
Na videu možete vidjeti naše tri članice Katicu, Vesnu i Zdenku. Snimila ih je naša članica Manda Zrno u starinskoj kući u Gornjoj Glogovnici.
Nadamo se da ćemo nagodinu raditi još više i da ćemo ovogodišnje nastupe moći odraditi nagodinu javno pred publikom, poručuju na kraju ove godine članice i članovi KUD-a “Prigorje”.

KUD Prigorje

Pratite nas na društvenim mrežama!