Započelo Europsko prvenstvo za žene u Danskoj

Jučer je službeno počelo Europsko prvenstvo za žene koje se održava u Danskoj. Prvotno se trebalo igrati i u Norveškoj, no Norveški rukometni savez koji je trebao biti suorganizator nekoliko dana prije samog početka objavio je kako ne može organizirati igranje utakmica zbog epidemiološke situacije. Danska je sama preuzela organizaciju Europskog prvenstva. Igrat će se u danskim gradovima Herning i Kolding od 3. do 20. prosinca, a i Rukometni klub Podravka Vegeta tamo će imati nekoliko igračica.

Dres hrvatske reprezentacije trebalo je nositi nekoliko igračica Podravka Vegete, no zbog epidemiološke situacije neće nastupiti u kockastom dresu pa će Hrvatska biti nešto slabija na Europskom prvenstvu. Ipak, ne sumnjamo da će sve ostale članice naše reprezentacije dati sve od sebe za što bolji rezultat. U stručnom stožeru reprezentacije nalaze se i Ljerka Vresk u ulozi tehničke direktorice, te Snježana Petika u ulozi pomoćne trenerice.

Danas igraju Mađarska i Hrvatska te Francuska i Crna Gora. Hrvatska reprezentacija sljedeći susret igra 6. prosinca u 18.45 protiv Nizozemske, a dva dana kasnije u isto vrijeme odmjerit će snage sa Srbijom.

Izvor: podravkavegeta.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!