Zima nije zima bez šalice kuhanog vina

Zima nije zima ako u blagdansko vrijeme ne popijete nekoliko čaša kuhanog vina ili kuhanog vina.
Jedna stvar koju ste posljednjih nekoliko godina mogli pronaći na većini adventskih štandova diljem Hrvatske je raznoliko kuhano vino uz kobasice i fritule. Iako se kuhano vino obično tradicionalno pravi s crnim vinom, dostupne su i opcije bijelog vina.

Budući da ove godine tijekom Adventa u cijeloj zemlji nisu otvoreni štandovi zbog mjera za suzbijanje širenja koronavirusa, ovdje je jednostavan, ali ukusan recept koji koristi crno vino za uzdizanje kod kuće kako biste ušli u božićno raspoloženje.

Sastojci
Crveno vino – 750 ml
Sok od naranče (svježe iscijeđeni) – 100 ml
Šećer – 150 g
Zvijezdani anis – 1
Muškatni oraščić – 1 žličica
Karanfilić – 5
cimet – 1 štapić
Limun – 1 (kora)
Naranča – 1 (kora)

Upute
U lonac stavite šećer, zvjezdasti anis, muškatni oraščić, klinčić, cimet, sok i koricu naranče i limuna (možete staviti kriške ako želite).

Ulijte vina toliko da pokrije sastojke i kuhajte na srednjoj temperaturi 5-6 minuta dok se smjesa ne zgusne.

Sada dodajte ostatak vina i pirjajte još 5 minuta. Uklonite sve sastojke i ulijte ih u šalicu.

Pratite nas na društvenim mrežama!