150. obljetnica Zagrebačke filharmonije obilježena posebnim prigodnim pečatom

Povodom 150 godina djelovanja i sudjelovanja u razvoju civilnog društva, glazbene kulture u Hrvatskoj, gradu Zagrebu i širom svijeta,
Hrvatska pošta posvetila je posebnu prigodnu marku u povodu 150. godišnjice Zagrebačke filharmonije.Od 1920. godine u glavni grad Hrvatske Zagrebačka filharmonija neprestano je donosila najbolju klasičnu glazbu. Mnogi ugledni dirigenti i skladatelji, sudjelovali su na nastupima sa Zagrebačkom filharmonijom.
U 150 godina svog djelovanja i sudjelovanja u razvoju civilnog društva, glazbene kulture u Hrvatskoj, gradu Zagrebu i širom svijeta, Zagrebačka filharmonija pronašla je put do svoje publike uz društvene, kulturne i političke promjene. Motiv na prigodnoj poštanskoj marki su filharmonični instrumenti, a autorica posebnog izdanja je Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba.
Kako piše portal croatiaweek.hr, vrijednost marke je 3,30 kuna, a tiskana je u nakladi od 100.000 primjeraka. Marka je izdana u listu od 20 maraka, a Hrvatska pošta također je tiskala omot za prvi dan (FDC).
Marka je puštena u promet 28. siječnja 2021. godine.

šv/radiokrizevci.hr

Izvor i foto: croatiaweek.hr, Hrvatska pošta

Pratite nas na društvenim mrežama!