49-godišnjak s đurđevačkog područja neovlašteno proizvodio te omogućavao drugima trošenje droga

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 49-godišnjakom s đurđevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanja trošenja droga.

Sumnja se da je osumnjičeni od listopada prošle godine do siječnja ove godine prodavao i davao na uživanje drogu marihuanu, amfetamin i ecstasy drugim osobama na đurđevačkom području. Također, sumnja se da je u zamjenu za drogu osumnjičeni od jedne osobe uzimao i raznu robu, dok je od druge osobe jednom uzeo sitno rezani duhan.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od osumnjičenog je oduzeto 0,75 grama droge marihuane, 0,95 grama droge ecstasy, 5,44 grama amfetamina, 3,8 kilograma sitno rezanog duhana i 36 komada tableta koje sadrže djelatnu tvar „Diazepam“.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku, dok će za oduzeti sitno rezani duhan biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Pratite nas na društvenim mrežama!