AMK u Križevcima već 70 godina sa brojnim aktivnostima: od preventive do sporta

Križevački Automoto klub osnovan je 1951. godine i ove godine mu je 70 godina postojanja.  Trenutno broji 3100 članova, a u planu je da se taj broj i poveća. Naime, svi članovi imaju brojne pogodnosti

koje im mogu dobro doći u slučaju potrebe, napominje Stjepan Peršin, tajnik AMK Križevci i predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza. Posebno ističe  obiteljsko članstvo kao veliku pogodnost za cijelu obitelj.

– »Biti član AMK Križevci i HAK-a je jedna sigurnost koju imamo kao vozači i vozačice te putnici u vozilu. Nikada niste sami na cesti i uvijek je dostupan broj 1987 koji dežura od 0 do 24 sata. I naš AMK Križevci je dostupan svim našim motoriziranim članovima. 

U posljednjih nekoliko godina napravili smo veliki iskorak u nabavi vozila, a 2019. godine smo uredili radionicu za  balansiranje i montažu guma. To je jedna članska pogodnost, mislim da je to članovima sada najatraktivnije i da smo prošlu godinu odradili bez nekih prigovora.« – kaže Stjepan Peršin.

Članovi HAK-a i AMK Križevci uz članske pakete sa brojnim pogodnostima, mogu koristiti i pogodnosti partnera. I nekada se s Automoto klubom Križevci puno putovalo, po Hrvatskoj i Europi, 

a u planu je i dalje turističko-rekreacijski dio.

-« S nama je sada prof. Ivan Peklić koji je predložio putovanje po Hrvatskom zagorju u proljeće, a za jesen Prag-Bratislava-Budimpešta. Nadam se da će uvjeti biti bolji. Isto tako vjerujem da će 2021. godina biti bolja od prošle pa da će i osposobljavanje kandidata u auto – školi teći na jedan mirniji način, da će funkcionirati na zadovoljstvo polaznika. I tu mi raspolažemo s kvalitetnim voznim parkom. Novina je kod polaganja ispita da je uvedena kamera koja snima provođenje ispita. To možda unosi neki nemir, ali ljudi se trebaju priviknuti i dobro dođe da se razjasni neka situacija ako netko intervenira. 

Za tehnički pregled nam je uređen prostor. Što se tiče tehničkog pregleda traktora povećali smo broj mjesta u koja idemo tako da funkcionira na zadovoljstvo svih koji ga trebajju« – ističe tajnik AMK Križevci.

Poznat je moto sport i moto utrka ne samo na ovom području već i puno dalje. Odnedavno je Stjepan Peršin u trećem mandatu izabran za predsjednika Hrvatskog motociklističkog saveza. 

-»Što se tiče moto utrka, prošlu sezonu smo dosta žilavo odradili. 

Od 10 planiranih utrka, odvozili smo ih devet. Rekao bih još o sportskim događanjima, a to je prometna preventiva gdje smo dogovorili s ravnateljima škola da u ožujku krenu predavanja za učenike petih razreda. Županijsko natjecanje »Sigurno i vješto u prometu« bi bilo u Đurđevcu, a za srednje škole imamo akciju KLIK u suradnji s HAK-om, akcija »Vidi i klikni« za vrtićance je u ožujku, zatim moto i biciklističko druženje na Uskrsni ponedjeljak, Dani tehničke ispravnosti motocikala u travnju, a rally Kalnik bi trebao biti 9. svibnja. Slijedi državno natjecanja 18. svibnja u Zadru, biciklijada »Sigurno i vješto u prometu« 12. lipnja, a moto utrka bila bi 19.  i 20. lipnja u Gornjem gradu gdje je orgaiziramo na jednom visokom nivou. U rujnu je opet »Sigurno u školu s HAK-om«, provođenje ispita za učenike petih razreda.

Što se tiče Motociklističkog kluba očekujemo i dalje dobre rezultate.  I dalje ćemo “jurit”i da budemo najbolji klub u Hrvatskoj, da titulu da smo grad motociklizma zadržimo i da hrvatski Monte Carlo, kako to zovemo, dovedemo na jednu zavidnu razinu,  uz Križevce, Grobnik, Slavonski Brod i Slavonsku Požegu, destinacije gdje voze cestovni motori« – rekao nam je u razgovoru o Automotoklubu Križevci tajnik AMK i predsjednik Hrvatskog motociklističkog kluba Stjepan Peršin.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!