APIS IT izdvojio 17 milijuna kuna za proširenje DWH sustava

Tvrtka APIS IT raspiala je natječaj za nadogradnju i proširenje Data Warehousing sustava na zadnju generaciju hardvera procijenjene vrijednosti 17 milijuna kuna + PDV.

Prema informacijama koje je rep.hr dobio od osobe upućene u DWH sustave, s obzirom na detalje natječaja, cilja se na IBM-ovo rješenje.

U natječaju za četverogodišnji okvirni sporazum se navodi da je postojeći hardver došao na kraj svog radnog vijeka. S obzirom da trenutno nema većih potreba za povećanjem broja procesora za potrebe baze podataka, ali uzimajući u obzir daljnji rast, novi DWH sustav mora zadovoljiti skalabilan rast za cijelo vrijeme trajanja ugovora, uz početno zadržavanje broja licenci bez potreba za inicijalnim proširenjem. Također sustav se mora moći proširiti sa diskovnim kapacitetom u naredne dvije godine. Novi sustav mora biti kompatibilan sa starim kako bi se migracija odradila u što kraćem roku bez promjene aplikativnog koda. U cijenu korištenja sustava trebaju biti uključeni svi troškovi održavanja sustava i podrške proizvođača.

Mjesto izvršenja usluge su APIS IT-ovo sjedište u Zagrebu i Datacrossov data centar u Jastrebarskom.

Izvor i foto: Rep.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!