Brojevi zaraženih padaju, no za sada ništa od popuštanja mjera

Iako je broj zaraženih koronavirusom u posljednje vrijeme mnogo manji, izgleda kako ipak neće doći do popuštanja strogih epidemioloških mjera, no nije izgledno ponovno uvođenje propusnica.

Božinović je na današnjoj konferenciji za medije izjavio kako se u obzir uzima situacija u europskim zemljama, u kojima je s popuštanjem mjera došlo do eskalacije broja zaraženih, te pojavu novog soja virusa. Najavio je i kako će se pratiti svi trendovi i povlačiti optimalni potezi kako bismo to izbjegli. Učinak potresa, te božićnih i novogodišnjih blagdana na epidemiju bit će vidljiv tek za nekoliko tjedana te za sada stožer ne promišlja o nekom popuštanju, rekao je Božinović.

Prošlog tjedna zabilježen je pad od 48 posto na tjednoj razini što se tiče zaraze koronavirusom, a u ovom tjednu 16 posto. – izjavili su iz Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Capak je izjavio kako je dosad prijavljeno šest nuspojava na cjepivo, najviše bolnost na mjestu uboda što je i najčešća nuspojava.

Alemka Markotić je na temu istraživanja novog soja virusa u Hrvatskoj rekla da se dio uzoraka još testira te da na temelju preliminarnih uzoraka, nisu pronađene povezane mutacije.

Foto: Stožer civilne zaštite RH

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!