Djeca Križevaca za djecu Gline – prikupljaju se paketi pomoći

Kod paviljona na Strossmayerovom trgu danas od 8 do 11 sati provedena je akcija prikupljanja paketa za pomoć djeci Gline koju je pokrenulo Dječje gradsko vijeće Grada Križevaca. Građani su imali priliku donijeti pakete sa školskim priborom, školskim ili  higijenskim potrepštinama, igračkama i slatkišima uz pismo ili crtež podrške. Dječja gradonačelnica Iva Novosel pozvala je djecu Križevaca, roditelje, bake i djedove da se uključe u ovu akciju i svi zajedno pomognu djeci Gline.

Današnju akciju podržao je i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn koji je istakao da je iznimno ponosan na predstavnike Dječjeg gradskog vijeća što su organizirali ovu akciju: “Akcija se nastavlja na niz drugih inicijativa humanosti nakon teškog i razornog potresa, koja budi najbolje u ljudima i pokazuje da su i naši  najmlađi itekako spremni  prepoznati okolnosti u kojima njihovi vršnjaci na drugim područjima žive i trpe.  To je prva akcija novog saziva Dječjeg gradskog vijeća i, kako su krenuli, mislim da će ovo biti vrlo uspješan mandat. Vijeće je u sklopu statusa Grad prijatelj djece i time naši najmlađi sugrađani itekako pokazuju da zaslužujemo taj status” – izjavio je gradonačelnik Mario Rajn.

Akcija prikupljanja paketa za djecu Gline nastavlja se i slijedeći tjedan od ponedjeljka do četvrtka od 15 do 17 sati kod paviljona na Strossmayerovom trgu, pa se očekuje odaziv djece i odraslih da pomognu djeci Gline.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!