Dječja izložba o povijesnim obilježjima Križevaca i križevačkog kraja

Dječji vrtić Križevci po prvi puta se uključio u obilježavanje Noći muzeja te su djeca u dobi od 3 do 7 godina, zajedno sa svojim odgojiteljicama pripremila likovne radove na temu “Povijesna obilježja Križevaca i križevačkog kraja”. Na svoj način, dječjim likovnim stvaralaštvom prikazala su izgled Križevačke djevojačke straže, reprodukcije kulturnih znamenitosti, heraldiku našeg kraja i povijesne ličnosti. Izložba je postavljena u Turističkom informativnom centru.

-“Ovo nam je bila jedinstvena prilika da se i mi na neki način uključimo u manifestaciju Noći muzeja kao dječji vrtić. Ova tema pokazala se atraktivna i djeci i odgojiteljima i cilj nam je bio u prostor Turističke zajednice dovesti posjetitelje koji inače nemaju priliku doći u vrtić i nisu upoznati s dječjim likovnim stvaralaštvom i našim aktivnostima. To je prilika za sve naše građane da mogu doći pogledati izložbu i vidjeti kako se djeca izražavaju.” – izjavila nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci Nataša Batković.

Kaže da su pripreme dosta dugo trajale:
-“Kolegice u vrtiću su si dale truda, istraživale po enciklopedijama. Ono što je posjetiteljima zanimljivo je heraldička baština križevačko-kalničkog područja. Tu su i znamenite ličnosti našeg kraja, onako kako su ih djeca doživjela.” – kaže Nataša Batković.

Uz poštivanje preporučenih epidemioloških mjera, svi zainteresirani su pozvani da dođu razgledati izložbu u Turistički informativni centar od ponedjeljka, 1. veljače do petka, 5. veljače od 10 do 14 sati.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!