Donesena je nova odluka o granicama. Nova odluka je usklađena s preporukama Vijeća

inistar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je, na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, javnosti objavio nove odluke Stožera.

“Donesena je nova odluka o granicama. Nova odluka je usklađena s preporukama Vijeća, popis država koji je sastavni dio odluke donosit će HZJZ, a prema tim putnicima primjenjivat će se posebne epidemiološke mjere, što znači da će pri ulasku u Hrvatsku morati pokazati negativan test i ići u izolaciju od 14 dana. Karantena se može skratiti na 7 dana ako osoba sama o svom trošku obavi PCR testiranje”, rekao je Božinović.

“Zbog povećanog broja osoba koje putuju s ciljem dopremanja pomoći i volontiranja u potresom pogođenim područjima, uvedena su posebna pravila te će oni moći ući u Republiku Hrvatsku temeljem prethodne suglasnosti Stožera civilne zaštite. Drugim riječima, bez testa”, rekao je Božinović te nastavio:

“Putnici koji ulaze u Hrvatsku iz trećih zemalja imat će slične uvjete kao oni koji putuju iz EU-a, ali po dolasku iz trećih zemalja zbog neodgodivih razloga, kao što su bolest, pogreb i drugo, ulazak će se ograničiti na maksimalno 12 sati”, zaključio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera.

Izvor: nacional.hr

Foto: Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske

Pratite nas na društvenim mrežama!