Ekskluzivna anketa o poredku stranaka županije – SDP ispred HDZ-a

Danas objavljujemo anketu za stranke u našoj županiji iz koje je vidljiva projekcija popularnosti stranaka pred slijedeće lokalne izbore.

Iz ankete je vidljivo da bi SDP ovojio najviše glasova, ispred HDZ-a.

Samo za RKŽ agencija XBX komunikacije d.o.o. ispitala je uoči lokalnih izbora stranačko-političke preferencije u Koprivničko-križevačkoj županiji. 

U nastavku donosimo njihovu analizu.

Agencija je koristila CATI metodu, strukturirani upitnik s neotkrivenim ciljem na stratificiranom uzorku 1000 punoljetnih žitelja Koprivničko-križevačke županije, s 95%-tnim stupnjem pouzdanosti.

Od 1000 ispitanika, njih 982 izrazilo je interes za političke procese u županiji, dok je njih 18 izrazilo potpunu nezainteresiranost za lokalnu političku u bilo kojem vidu.

Kad je riječ o potpori strankama na županijskoj razini, SDP je uvjerljivo prvi s 39,21% potpore. HDZ ima 12 bodova manje, odnosno 27,49%. Lista Željka Lackovića treća je, no s više nego osjetnim zaostatkom za prvim dvjema strankama; 8,66%. Slijede stranke i liste s potporom manjom od 5%: Domovinski pokret (3,36%), Mreža (3,26%), HSS (3,05%), nezavisne liste – ukupno (3,05%), Most (2,55%), Možemo (2,24%) te Živi zid, HSP i HNS s po 0,51%. Neodlučnih je 5,6%.

Pratite nas na društvenim mrežama!