Ekskluzivno – anketa pokazala, Koren i Kešer u vodstvu za župana!

Ekskluzivno objavljujemo veliku anketu izbora za župana, koju je za slušatelje Radija Križevci i čitatelje portala radiokrizevci.hr izradila agencija Agencija XBX komunikacije d.o.o. Istraživanje je pokazalo da ni jedan od potencijalnih kandidata ne može pobijediti u prvom krugu svibanjskih izbora. Po tome bi se vodila neizvjesna borba u drugom krugu između sadašnjeg župana Darka Korena i po svemu sudeći njemu trenutno najvećeg konkurenta Madena Kešera, predsjednika županijskog SDP-a.

Radio Križevci će nadolazeće izbore pratiti na drugačiji način. Provodit ćemo mjesečna istraživanja preferencija naših sugrađana za izbore za župana, kao i za gradonačelnika Križevaca.

Uskoro ćemo objaviti anketu za stranke u našoj županiji.

Agencija XBX komunikacije d.o.o. ispitala je uoči lokalnih izbora stranačko-političke preferencije u Koprivničko-križevačkoj županiji.
Agencija je koristila CATI metodu, strukturirani upitnik s neotkrivenim ciljem na stratificiranom uzorku 1000 punoljetnih žitelja Koprivničko-križevačke županije, s 95%-tnim stupnjem pouzdanosti.
Od 1000 ispitanika, njih 982 izrazilo je interes za političke procese u županiji, dok je njih 18 izrazilo potpunu nezainteresiranost za lokalnu političku u bilo kojem vidu.
Kad je riječ o potencijalnim kandidatima za župana koprivničko-križevačkog, najbolje kotiraju aktualni župan Darko Koren (35,44%) te SDP-ov poduzetnik i načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer (25,25%). HDZ-ova Ratimira Ljubića kao budućeg župana vidi 19,55%, a njegova kolegu Darka Sobotu 6,11%. Željko Lacković izbor je za 9,57%, dok je neodlučnih 4,07%.

DARKO KOREN 35,44%

MLADEN KEŠER 25,25%

RATIMIR LJUBIĆ 19,55%

ŽELJKO LACKOVIĆ 9,57%

DARKO SOBOTA 6,11%

Redakcija RKŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!