FOTO- Križevci ponovo pokazali veliko srce, podržali inicijativu pečenja kolača i poslali poruke podrške

Otkako se društvenim mrežama proširio poziv za pripremu kolača za žrtve potresa i volontere koji danonoćno rade kako bi pomogli svima koji su sve izgubili u razornom potresu, svi koji su bili u mogućnosti iz raznih dijelova Hrvatske, pripremili su kolače za kuhare, volontere, radnike na krovovima, vatrogasce, za djecu i sve ostale koji pomažu Petrinji i njenim stanovnicima da se dignula na noge.

Jedan od pokretača ove inicijative je i naš Križevčanin Slavko Švagelj, vrhunski kuhar koji inače već neko vrijeme živi i radi u Londonu, no s obzirom na to kako je potres pogodio područje Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta, Slavko je odlučio kako je najbolje blagdane iskoristiti kao pomoć drugima. Naš Slavko je na svojem Facebook profilu te putem radija Križevci pozvao sve ljude dobre volje koji žele i imaju malo vremena da pripreme kolače za kuhare, volontere, radnike na krovovima, vatrogasce i za djecu, i stvarno, naši su se Križevčani angažirali i još jednom potvrdili kako se sve može kad se hoće, a samim time i kolika su naša srca. Inicijativi su se pridružili djelatnici i djeca Dječjeg vrtića Križevci te zajedničkim snagama ispekli kolačiće te poslali poruku punu podrške, empatije, suosjećanja, ljubavi i zagrljaja.
Na parkiralištu kod nekadašnje Bille u 10:00 sati, skupio se velik broj ljudi koji su od jučer do danas ispekli kolačiće i keksiće te uz svaku kutiju poslali poruku podrške. Dva puna kombi vozila puna kolača otputovala su u Petrinju. Slastice su sretno stigle na odredište, a naši volonteri krenuli su s dijeljenjem kako bi barem malo razveselili stanovnike mjesta pogođenih potresom, ostale volontere, vatrogasce, djecu i sve ostale koji pomažu u obnovi Petrinje.

Foto: Slavko Švagelj

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!