Gavrilović poklonio svoju zgradu srednjoj školi u Petrinji

Mesna industrija Gavrilović potpisala je danas sa predstavnicima Srednje škole Petrinja, ugovor o donaciji objekta i pripadajućeg zemljišta Gavrilovićeve škole. Uz zgradu škole, površine 2400 m2, donira se i dvorište ukupne površine preko 8000 m2, a koje je potrebno za izgradnju igrališta, parkirališta te ostale infrastrukture buduće Petrinjske srednje škole.

Ova donacija  rezultat je obećanja Predsjednika Uprave MI Gavrilović,  Georga Gavrilovića ml., a koji je petog siječnja, prilikom posjeta Predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića tvornici, Premijeru Republike Hrvatske predložio i obećao da će Gavrilovićevu školu donirati Ministarstvu Znanosti i obrazovanja te Sisačko-Moslavačkoj Županiji, a u svrhu brze normalizacije života u Petrinji, te tako omogućiti nastavak kvalitetnog obrazovanja Petrinjskim školarcima, a što zasigurno jest prioritet, i dobar temelj za novi početak. Gradska srednja škola uništena je potresom i nakon pregleda struke, proglašena je neuporabljivom.

Na ovu Gavrilovićevu inicijativu i poziv, odmah je odgovorio ravnatelj Srednje škole Petrinja, Milan Orlić te ogromnim angažmanom izgurao protokole do kraja, te u kratkom roku skupio sve potrebne suglasnosti, te osigurao status za potpis ugovora o donaciji.

“Srednja škola Petrinja i mesna industrija Gavrilović imaju dugogodišnju, uspješnu suradnju kroz podupiranje niza projekata usmjerenih na postizanje što kvalitetnijih uvjeta rada u školskim učionicama i stručnim praktikumima.  Uz donaciju školske zgrade, Gavrilović će donaciju zaokružiti opremanjem informatičke učionice Srednje škole Petrinja, te nabavkom potrebne kompjuterske opreme  osigurati da učenici srednje škole imaju svu potrebnu opremu za stjecanje informatičkih znanja i vještina, neophodnih za novo doba digitalizacije’, poručuju iz Gavrilovića.

Izvor: dalmatinskiportal.hr

Foto: Josip Crgar

Pratite nas na društvenim mrežama!