Hrvatsko muzejsko društvo priprema Digitalnu Noć muzeja 29.siječnja s temom "Zadaće muzeja u uvjetima kriza

/
Slijedeći petak održat će se 16. Noć muzeja, ove godine digitalna sa temom: Zadaće muzeja u uvjetima kriza.

‘Organizacijski tim Noći muzeja unutar Hrvatskog muzejskog društva, u okolnostima kada se većina  kulturnih događanja odgađa ili potpuno seli u digitalnu kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, po sadašnjim uvjetima koji su prvenstveno vezani za epidemiološke mjere pandemije  Covida 19, nakon konzultacija s brojnom muzejskom zajednicom, suglasan je u potpunosti da se 16. NOĆ MUZEJA  održi kao DIGITALNA NOĆ MUZEJA.

Proteklih 15. godina Noć muzeja je obilježila upravo masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300.000 posjeta tijekom jedne noći. Šesnaestu Noć muzeja planira se realizirati gotovo potpuno na digitalnoj ravni – online, osim na onim lokacijama i sadržajima koji se mogu odvijati na otvorenom, ponovo u skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Hrvatsko muzejsko društvo priprema Digitalnu Noć muzeja, unatoč globalnoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, obzirom da je manifestacija Noć muzeja u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, organizatori šesnaeste Digitalne Noći muzeja, nastojat će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da pretežito  virtualno uživa u  pripremljenim događanjima. (Hrvatsko muzejsko društvo)


Pratite nas na društvenim mrežama!