Inicijativa “Ispeci za Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu” pod vodstvom tima Slatki Babci

Kako piše portal slatkopedija.hr, posljednjih su dana pokrenute brojne slatke inicijative kojima se osiguravaju slastice ljudima stradalima u razornom potresu, ali i svima onima koji tim ljudima pomažu.

Još jedna u nizu inicijativa koje su pokrenute kako bi se žrtvama razornog potresa barem malo zasladila tužna realnost je “Ispeci za Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu” pod vodstvom tima Slatki Babci. Ova je inicijativa, kao i sve dobre stvari u životu nastala spontano.

Samo jedna objava na društvenim mrežama bila je dovoljna da se pokrene lanac dobrote. Budući da akcija iziskuje velike financijske troškove ekipa je potražila pomoć u donacijama namirnica. A ime tima također je došlo spontano, na  prvom sastanku. Tim Slatki babci sačinjen je od 12 glavnih članova: Danijela, Vanja, Petra, Sabina, Lada, Žuža, Ana, Sabina, Dario, Dubravko, Valentina, Mirena, no, osim njih, slatki babci su i svi oni koji su donirali, podržali ovu inicijativu, dali savjete te svi oni ljudi koji su se organizirali kao i oni.

Ovoj su se akciji pridružili brojni donatori, kako privatne osobe tako i velike firme. Neke od firmi koje su se priključile ovoj akciji su: Euromilk, Cake decoration, Lukač jaja, Perfa jaja, Ireks aroma, Selecta Adria, Veronika mljekara, Puratos konding, Iggos , Opg Viljevac , Opg Adorable , Scoop.hr, ali i mnogi drugi koji su željeli ostati anonimni.

Treba na kraju napomenuti kako je ova akcija produžetak slatke akcije koju je, svojim apelom na Facebooku pokrenuo kuhar Slavko Švagelj, a koja je već doživjela svoje križevačko, zagrebačko, požeško i dalmatinsko izdanje. U tom prvom, zagrebačkom izdanju svoje su snage udružile Petra Jelenić, Lada Osredečki i Željka Mihaljek, koje sada nastavljaju pripremati slastice kako bi barem malo zasladile teške dane ljudima na potresom pogođenim područjima.  

I kako iz organizacije ove akcije poručuju, “cilj je svima nama isti – dati slatki okus ljudima u ovoj gorkoj prirodnoj katastrofi. Poručiti ljudima da će ovo proći i da nikako nisu sami u tomu! Ovo nije priča o kolačima, ovo je priča o zajedništvu, što je puno više od samih kolača.”

Vijest je prenesena s portala https://www.slatkopedija.hr/jos-jedna-slatka-inicijativa-za-zrtve-potresa-ispeci-za-petrinju-sisak-glinu-i-okolicu/ piše Mirjana Bošković Smrekar

Fotografije: Facebook stranica Žuža slastice

Pratite nas na društvenim mrežama!