Još jedan primjer humanosti – Josip Konfic i Udruga P.O.I.N.T. za glazbenu školu u Sisku

U suradnji s Gradskim puhačkim orkestrom, udruga P.O.I.N.T. izdala je prošle godine zbirku koračnica za marširanje pod nazivom “March in Style!”.


Kako nam je izjavio autor zbirke Josip Konfic, radi se o dvanaest kadenci za marširanje u različitim glazbenim stilovima.


-“Pisane su za minimalno udaraljkaški kvartet za razne svečanosti kao što su povorke, otvaranje i zatvaranje evenata i slično. Zbirka je posvećena Gradskom puhačkom orkestru Križevci u kojem sam započeo svoje udaraljkaške korake prije 20-tak godina. Kadence takve vrste može izvoditi gotovo svaki puhački orkestar, pa je ova publikacija izdana na engleskom jeziku u nakladi 100 primjeraka i tiskana u “Grafocentru” Križevci” – kaže Josip Konfic te zahvaljuje Hrvoju Belaniju i ekipi iz udruge P.O.I.N.T. koja je podržala ovaj projekt kao što podupiru i Večeri udaraljkaša koje već godinama organizira u Križevcima.

Cjelokupna zarada od prodaje bit će donirana Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku koja broji 40 učitelja i 360 učenika.

“Njihova školska zgrada, stara 140 godina, u potresu je toliko oštećena da joj slijedi temeljita rekonstrukcija koja će iziskivati velike troškove obnove. Cilj im je skupiti 200 tisuća eura, a pokrenuli su i crowdfunding kampanju koja će trajati do 28. veljače” – rekao je Josip Konfic.

Zbirku koračnica s partiturom i dionicama svi zainteresirani glazbenici, orkestri i entuzijasti mogu nabaviti na: josip.konfic @gmail.com .

ji/radiokrizevci.hr

Foto. Facebook Josip Konfic

Pratite nas na društvenim mrežama!