Koprivnica: Grad za boravak djece u obrtima za čuvanje izdvaja 1,2 milijuna kuna

Grad Koprivnica i u ovoj godini nastavlja trend dobre suradnje s obrtima za čuvanje djece. Potpisani su ugovori s vlasnicima obrta za čuvanje djece koji djeluju na području grada. Riječ je o ukupno 11 obrta – Točkica, Mali anđeli, Anđeli, Leptirić, Bakino dvorište, Iskrice, Dedo medo, Potica, Zvjezdice, Dječji raj i Beine.

Drago mi je da i ove godine kroz proračun imamo mogućnost biti vam partner i asistencija. Puno nam značite, dobivamo puno pozitivnih povratnih komentara od roditelja, a mislim da nam je to svima i najvažnije – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić te se vlasnicima obrta zahvalio na dosadašnjoj suradnji i zaželio uspješnu 2021. godinu.

U gradskom proračunu u ovoj godini planirano je 1,2 milijuna kuna. Visina sufinanciranja smještaja djece u obrtima i u ovoj godini ostaje ista, a ona iznosi tisuću kuna za dijete starije od godine dana, dvije tisuće kuna za dijete mlađe od godine dana te dvije tisuće kuna za dijete s teškoćama u razvoju.

Ugovore je vlasnicima obrta uručio gradonačelnik Mišel Jakšić, a prisutne su bile i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te pročelnica Ana Mlinarić.

Izvor i foto: koprivnica.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!