Koprivnički Savez udruga FUNK ostvario novo financiranje, ovog puta sredstvima Zaklade Kultura nova

Na natječaju Programa podrške, Zaklade Kultura nova, Savez udruga FUNK ostvario je za projekt „Društveno-kulturni centar FUNK“ financiranje u iznosu od 85.500,00 kuna. Riječ je o projektu koji je FUNK prijavio na natječaj Programa podrške kojeg svake godine Zaklada Kultura nova raspisuje i financira razvoj organizacija civilnog društva.

Nakon još jednog ostvarenog sufinanciranja iz sredstava Europske unije krajem prošle godine, ova će potpora FUNKu osigurati jednogodišnja sredstva za plaću voditelja prostora, čiji će posao biti vođenje prostora i koordinacija korisnika.

Navedenim, FUNK još više dolazi u poziciju povoljnu za stabilan i kontinuiran razvoj, a ovo je prvi put da je FUNK ostvario financiranje iz sredstava Zaklade Kultura nova.

Razvoj društveno – kulturnog centra FUNK ide u odličnom smjeru i pokazuje se da je inicijativa koju su pokrenule koprivničke udruge u kulturi, bendovi i zainteresirana javnost, svakako imala dobru nit vodilju, te je sada i prepoznata s različitih institucionalnih strana.

Uz FUNK je financiranje ostvarila i udruga Atelieri Koprivnica, članica Saveza FUNK, koja ovu potporu ostvaruje već treću godinu zaredom. Tako su za program „AK galerija prostor suvremene umjetnosti“ osigurali sredstva u iznosu od 85,375.51 kuna.

Rezultate natječaja možete potražiti OVDJE

Izvor teksta i fotografija: FUNK Koprivnica

Pratite nas na društvenim mrežama!