Kremasti kolač – savršeni početak

Biskvit:

✦6 jaja

✦6 žlica šećera

✦6 žlica glatkog brašna

✦½ praška za pecivo

✦3 žlice čokolade u prahu

✦100 ml Franck cappuccina – okus kokos i bijela čokolada

Priprema: Pjenasto umutiti jaja i šećer pa dodati pomiješane suhe sastojke i sjediniti. Peći na papiru za pečenje u kalupu dimenzije 35 x 22 cm u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C, 20 – 25 minuta. Ohlađeni pečeni biskvit prerezati vodoravno na pola i svaki dio poprskati kuhanim cappuccinom.

Krema:

✦350 ml vrhnja za šlag

✦250 g mascarpone sira

✦1 bourbon vanilin šećer

✦100 g bijele čokolade

Priprema: Vrhnje izraditi u čvrst šlag. Mascarpone, otopljenu bijelu čokoladu i bourbon vanilin šećer izmiksati pa ručno sjediniti sa šlagom. Donji dio biskvita premazati polovicom kreme i preliti ganacheom. Kad se malo stisne poklopiti drugim dijelom biskvita i premazati ostatkom kreme.

Ganache:

✦150 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema: Vrhnje za šlag i čokoladu otopiti cijelo vrijeme miješajući na laganoj temperaturi.             

  (Moji kremasti  kolači – “Gospodarski list”)

Pratite nas na društvenim mrežama!