Križevački vozači deset godina plaćat će vožnju-biciklom!? – Priopćenje HDS-a

Dobili smo medijsko priopćenje križevačkog HDS-a, kojeg prenosimo u cijelosti, a odnosi se na davanje koncesije za parkiranje na području grada.

” Kontradiktorne izjave gradonačelnika i njegova zamjenika u radio emisijama navele su nas na reakciju.
Prvo zamjenik Šaško izjavljuje da je odabrana tvrtka koja će naplaćivati parkiranje jer je dala povoljniju ponudu bicikala?! Dakle vozači automobila plaćat će vožnju-biciklom!
Potom je gradonačelnik u drugoj emisiji na radiju obznanio da postoji problem s ugovaranjem zbog žalbe?!
Kako to da zamjenik vrlo temeljito opisuje koje će sve blagodati Križevci imati od koncesionara, a gradonačelnik potom kaže da postupak nije završen?
Vrlo je čudna odluka da se koncesija daje na deset godina(i to na kraju mandata), a da se nije razmotrila mogućnost ukidanja naplate, osim u samom centru, te da tu uslugu radi Komunalno poduzeće.
Do 2017. godine u Gradu je uređen velik broj parkirnih mjesta iz EU sredstava koja se ne naplaćuju. Danas sposobna vodstva infrastrukturu grade i uređuju iz EU sredstava pa se može smanjiti izdvajanje građana. Naravno, bitno je naglasiti “sposobna” vodstva!
Iz tih razloga HDS je bio za ukidanje naplate parkiranja.
Davanje koncesije na 10 godina nerazumni je potez vodstva Grada na odlasku. Ne čudi što takvu odluku podupiru neiskusni i interesno povezani Šaško-Rajnovi “nezavisni” vijećnici. Začuđujuće je da takvu odluku podupire SDP?!
SDP je cijelo vrijeme bio gradonačelnikov
“smokvin list” jer je predsjednik SDP-a i Gradskog vijeća mislio da će biti zamjenik gradonačelnika. S obzirom na nove okolnosti stvarno začuđuje da i dalje podržavaju, za Grad štetnu politiku gradonačelnika.
HDS poziva vodstvo Grada da ponovo razmotri ovu problematiku i ispita mogućnosti da se natječaj poništi i naplata parkiranja ukine”.

HDS Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!