Križevci: 77-godišnji vozač na parkiralištu udario automobil i napustio mjesto događaja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

Jučer, 7. siječnja, oko 11.30 sati, u Križevcima u Ulici kralja Tomislava na parkiralištu 77-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Nissan križevačke registarske oznake te uslijed nepropisnog okretanja udario u parkirani osobni automobil Golf križevačke registarske oznake. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Obveze vozača kod događanja prometnih nesreća s materijalnom štetom

Ponovno podsjećamo vozače da su u slučaju događanja prometne nesreće s materijalnom štetom dužni, ukoliko je to moguće, vozila ukloniti s kolnika, omogućiti normalno odvijanje prometa, te popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima prije nego napuste mjesto prometne nesreće. U slučaju da na mjestu prometne nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari, vozač je dužan tom vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je izazvao prometnu nesreću.

Pratite nas na društvenim mrežama!