Križevci – grad za mlade: gradonačelnik Mario Rajn potpisao Europsku Povelju o radu s mladima

Predsjedništvo Udruge gradova u Republici Hrvatskoj donijelo je Odluku o prihvaćanju inicijative i pokretanju postupka certificiranja hrvatskih gradova za politike usmjerene mladima. Jedan od gradova u kojem je prepoznata važnost kvalitetnog razvoja rada s mladima su Križevci, pa je gradonačelnik Mario Rajn danas potpisao Europsku Povelju o radu s mladima.

-” Riječ je o novoj inicijativi koja prvenstveno evaluira politike usmjerene prema mladima, naravno s ciljem podizanja kvalitete života mladih. U protekle četiri godine zaista smo puno aktivnosti i sredstava usmjerili prema djeci i mladima, a to je rezultiralo sa 40 programa vrijednih više od 60 milijuna kuna. Stavljeni smo u kategoriju top 5 gradova u Hrvatskoj po izdvajanju za mlade i svakako da je to trend koji želimo i dalje nastaviti. Budući da smo već od ranije prepoznati od Saveza društava “Naša djeca” i imamo status Grada prijatelja djece, smatramo da je ova inicijativa vrlo prirodan nastavak naših inicijativa, a naravno u tome vidimo itekako partnerstvo i nužnu suradnju sa gradskim Savjetom mladih.
Kao odgovorna lokalna politika naša je dužnost dati podršku i Savjetu mladih, svim našim mladima i djeci” – kazao je gradonačelnik Mario Rajn te pohvalio rad Savjeta mladih.
“Svakako, jasan je stav da ulaganjem u djecu i mlade, samo tako grad može imati budućnost kao zajednica i upravo na mladima možemo temeljiti daljnji razvoj našega grada” – zaključio je gradonačelnik Mario Rajn.

U našem gradu aktivan je Savjet mladih čiji članovi daju podršku ovoj inicijativi. Predsjednik Savjeta mladih Antonio Sirovec koji je prisustvovao potpisivanju povelje, istakao je zadovoljstvo suradnjom s Gradom Križevcima:
-“Daju nam uvjete koje drugi gradovi nemaju i baš zbog toga bi Grad Križevci trebao potpisati ovakvu inicijativu i povelju. Samim time što je preduvjet za ovakvu povelju imati u gradu Savjet mladih, ne znači da je taj Savjet mladih samo na papiru i to je ono gdje se stvarno želimo potruditi kao cijeli saziv, poboljšati uvjete rada Savjeta mladih, projekte i aktivnosti. Križevci jesu grad za mlade koji će u narednom razdoblju biti još i bolji za njih novim aktivnostima i manifestacijama” – rekao je Antonio Sirovec.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!