Među najuspješnijima u ekološkoj akciji dm Zeleni korak dm će nagraditi učenike PŠ Cirkvena za doprinos zaštiti okoliša


Učenici Područne škole Cirkvena među najuspješnijim su mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati devete akcije prikupljanja i recikliranja starog papira dm Zeleni korak. Učenici su u konkurenciji od čak 90 škola bili među 10 najuspješnijih te će ih dm nagraditi s 10 000 kuna za doprinos zaštiti okoliša.


„Malo toga nas u dm-u inspirira poput Zelenog koraka u kojem osnovnoškolci već devet godina pokazuju kako, uz malo dobre volje i truda, svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima Područne škole Cirkvena< što su se pridružili dm Zelenom koraku i udruženim snagama iz okoliša uklonili više od dvije tone starog papira“, izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.


U devetom Zelenom koraku sudjelovalo je više od 18 500 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira spasili više od 3000 stabala, a svaku od deset škola koje su prikupile i reciklirale najviše papira dm će nagraditi s 10 000 kuna. Uz učenike PŠ Cirkvena, u 2020. godini najbolje rezultate ostvarili su učenici Osnovne škole Branimira Markovića (Ravna Gora), Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin), OŠ Petar Zrinski Šenkovec, OŠ Banija (Karlovac), OŠ Ludbreg, Područne škole Ljupina (Nova Gradiška), PŠ Glavina Donja (Imotski), PŠ Kutleše (Imotski) te PŠ Plešce (Čabar).

Od 2012. godine kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u Zelenom koraku sudjelovalo je više od 200 000 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira tijekom devet godina spasili više od 49 500 stabala.

Pratite nas na društvenim mrežama!