Milanović napustio obilježavanje akcije Maslenica zbog ustaških obilježja, otišao Hranj i ljudi iz vrha vojske

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u petak je trebao sujdelovati na obilježavanju 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica ’93.“ u Zadru. No, Milanović je odbio sudjelovati u protokolu, zbog ustaških obilježja, te je krenuo put Zagreba. U nastavku donosimo priopćenje iz Ureda predsjednika.

“Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica 93. i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo.

Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu.

Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici”, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Vijest je prenesena s portala nacional.hr

Foto: Vlada RH

Pratite nas na društvenim mrežama!