Milanović u posjeti Sisačko-moslavačkoj županiji: “Pleter je zaštićen kao lički medvjed, oni ne rade besplatno”

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u srijedu je posjetio Sisačko-moslavačku županiju. U jutarnjim satima Milanović je posjetio kuhare volontere u vatrogasce, a potom je obišao i gradilište za kontejnersko naselje u petrinjskoj ulici Sajmište gdje je razgovarao s vojnicima.

Sastao se i s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem, gradonačelnicom Siska Kristinom Ikić Baniček i dogradonačelnicom Gline Brankom Bakšić Mitić nakon kojeg se obratio javnosti.

Komentirajući poslijeratnu obnovu Milanović je rekao: “To nije bilo ratno profiterstvo, to je bilo ratno kokošarenje, potkradanje. Koga ćete optužiti nakon 20 godina? To je naprosto jedna od naših sramota. Točno se zna tko je obnavljao.. kuće su uglavnom obnavljane u programu, u sustavu koje je organiziralo ministarstvo obrane. Većina tih izvođača nisu u strankama i nisu stranački ljudi”, rekao je predsjednik i naglasio kako to nije greška HDZ-a.

Osvrnuo se i na tvrtku Pleter koja je preuzela pripremanje toplih obroka. “Ja ne znam kakav doprinos daje Pleter, ali bio bi sretniji da za taj novac to mogu napraviti lokalni ugostitelji. Pleter je zaštićen kao lički medvjed. Oni nisu vojnici, to je firma izvučena iz MORH-a da ljudi ne bi dobili otkaz. Pleter ne radi besplatno”, rekao je. Dodao je kako je to mala firma koja je do sada imala dobit.

Na pitanje kaže li se Banija ili Banovina, rekao je: “Svojedobno sam čuo jednu poslovicu – Banija je…. ne mogu dovršiti zbog opscenosti. Više fakat ne znam kaj je istina. Mislim da je Banija ipak samo Banija, a Banovina je Hrvatska…”. Predsjednik Milanović dodao je da je to pitanje u ovom trenutku – suvišno.

Izvor: nacional.hr

Foto: predsjednik.hr- službene stranice

Pratite nas na društvenim mrežama!