Milijunski egzodus s platforme WhatsApp – što se događa?

    Svi korisnici koji su zbog različitih razloga zadnjih mjesec dana odlučili prestati koristiti aplikaciju WhatsApp, možda će ovu vijest s našeg portala podijeliti svojim prijateljima putem aplikacije Signal ili Telegram. Ako su ove dvije aplikacije u vašim životima još uvijek nepoznanica, možda uskoro neće biti. 

Što se događa s aplikacijom WhatsApp? Čini se da je napuštanje ove platforme za komunikaciju i dijeljenje sadržaja toliko masovno da je WhatsApp bio primoran odgoditi primjenu novih uvjeta koje su prvobitno zakazane za 8.veljače na 15.svibnja. 

Naime, u prva tri tjedna siječnja, platforma za razmjenu poruka Signal širom svijeta je stekla 7,5 milijuna novih korisnika ( što nije nimalo zanemariv broj ), a Telegram očito može više ” slaviti” jer je dobio 25 milijuna korisnika. WhatsApp je 12.siječnja pao s osmog na 23.mjesto najviše preuzimanih aplikacija u Velikoj Britaniji, što i najvećem laiku na svijetu šalje poruku da nešto nije u redu.

    Niamh Sweeney, direktorica javnih politika WhatsAppa za Europu, Bliski Istok i Afriku, odboru za unutarnje poslove je rekla kako vjeruje da je egzodus povezan s ažuriranjem uvjeta usluge tvrtke. Pojasnila je da je ažuriranje trebalo omogućiti dvije stvari: novi skup značajki povezanih s poslovnim porukama te pružiti veću transparentnost kada su posrijedi postojeće politike privatnosti.

    Privatnost. Stavka koja u ovom slučaju može označavati u kojem ” grmu leži zec”. Iz tvrtke WhatsApp žele razjasniti i naglasiti da ažuriranje ni na koji način neće utjecati na privatnost razmjene poruka s prijateljima i članovima obitelji.

Kako god bilo, alternativa postoji. Na vama je da odaberete uz koju ste najsigurniji.

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!